Chestnut biscuits

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“Whatever is the lot of humankind
I want to taste within my deepest self.
I want to seize the highest and the lowest,
to load its woe and bliss upon my breast,
and thus expand my single self titanically
and in the end go down with all the rest.”

                                                                                                          Faust, Goethe






Chestnut flour is very sweet , slightly dense and pasty. It pairs so well with fall flavours (hazelnut, pears, pumpkin...) and chocolate which make it perfect to bake cakes, crêpes and cookies. These biscuits are delicious dunked in chocolate milk! 

Chestnut biscuits
(vegan, gluten-free)

100 g chestnut flour
50 g brown rice flour
25 g arrowroot powder (or other starch)
50 g coconut sugar
4 g baking powder
pinch of salt
50 g grapeseed oil (or other neutral oil)
50 g water

Preheat oven to 185°C.
In a large bowl, sift the flours and arrowroot powder. Add in the coconut sugar, baking powder and a pinch of salt. Mix well to combine the different flours. Pour in the oil and water and mix until it forms a dough. Roll small balls of dough and place them on a baking sheet. Flaten them with the palm of your hand. Bake for 12-15 minutes. Transfer on a wire rack.




Biscuits à la châtaigne 
(végétalien, sans gluten)

100 g farine de châtaigne
50 g farine de riz complète
25 g arrowroot (ou fécule)
50 g sucre de coco
4 g levure chimique
pincée de sel
50 g g huile de pépins de raisin (ou autre huile neutre)
50 g eau


Préchauffer le four à 185°C.
Dans un bol, tamiser les farines et l'arrowroot. Ajouter le sucre de coco, la levure chimique et une pincée de sel. Bien mélanger. Verser l'huile et l'eau et mélanger pour former une pâte. Faire des petites boules de pâtes et les mettre sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Les aplatir avec la paume de la main. Cuire 12 à 15 minutes. Laisser refroidir sur une grille à patisserie.

4 commentaires:

  1. i've never used chestnut flour before but can imagine how delicious it would taste in biscuit form, especially with fall approaching. they look so soft and fluffy!

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    1. Thank you Caitlin! You should definitely try it! It's quite common in France, especially where I currently live (many chestnut tree forests!). I think what I like best is chestnut crêpes! Yeah, I cannot believe fall is approaching!

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  2. Oh, moi qui ai de la farine de châtaigne dont je ne sais pas trop quoi faire, tu viens de me donner une belle idée!
    Je découvre ton blog, il a l'air drôlement chouette! Je m'en vais le parcourir d'avantage!
    A bientôt!

    Rose Citron
    http://rosecitronvg.canalblog.com

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    1. Merci! J'ai aussi une recette de donuts à la farine de châtaigne et je vais bientôt poster un brownie à la châtaigne coeur fondant crème de marrons!
      J'espère que les biscuits te plairont!

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