Chestnut flour donuts

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Sorry for not being chatty : all the words are trapped in my mind. 

























Chestnut flour donuts
(vegan, gluten free)

175 g chestnut flour
75 g almond flour
8 g baking soda
50 g coconut sugar
40 g agave syrup
50 g coconut oil (liquid)
2 flax eggs
25 cl non-dairy milk (I used almond)
3 cl apple cider vinegar

Preheat oven to 185°C.
In a bowl, combine all ingredients and mix well until the batter is smooth. Pour batter evenly into donut moulds and bake for 12-15 minutes. A toothpick should come out clean. Let cool on a wire rack.


Pear almond glaze

These are just general directions as I didn't measure (sorry!) but it's easy to make. You will need almond butter, agave syrup (or any liquid sweetener of choice) and pear juice. Start sweetening almond butter with agave syrup to your taste. Add more or less pear juice until you reach the desire consistency.
The donut on the right in the above picture was glazed with a powdered sugar + pear juice glaze.






FRENCH:

Donuts à la farine de châtaigne
(végétalien et sans gluten)

175 g farine de châtaigne
75 g farine d'amande (ou de poudre d'amandes blanchies très fine)
8 g bicarbonate de soude
50 g sucre de coco
40 g de sirop d'agave
50 g d'huile de coco (liquide)
2 "flax eggs"
250 cl de lait végétal (j'ai utilisé du lait d'amande)
3 cl de vinaigre de cidre

Préchauffer le four à 185°C. Dans un bol, mélanger tous les ingrédients jusqu'à ce que le mélange soit homogène. Répartir dans un moule à donuts (j'ai celui-ci et j'en suis très satisfaite) et faire cuire pendant 12 à 15 minutes. Transférer sur une grille et laisser refroidir.

Glaçage poire-beurre d'amande

beurre d'amande
sirop d'agave
jus de poire

Je ne peux malheureusement pas vous donner de mesure. Commencer par mélanger du beurre d'amande et du sirop d'agave, selon votre préférence. Puis ajouter peu à peu le jus de poire jusqu'à ce le mélanger soit assez liquide pour pouvoir le verser sur les donuts.
Le donut de droite a lui été glacé avec un tout simple glaçage jus de poire + sucre glace.




4 commentaires:

  1. Pear-almond glaze haaaaan!!!!!

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    Replies
    1. En parlant de poire, j'ai enfin trouvé du cidre de poire ici!

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    2. Haha! Tu peux boire du cidre ?

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  2. Hi
    Please expmain if possible also in mailbox ehat are 'flax eggs' and'cl' measurement when the recipe calls for apple cider viniger or vegetable milk.
    Thnx
    Mrs. Oree M
    yesh_doar@hotmail.com

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