Hemp crackers

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"Because in the end, you won't remember the time you spent working in the office or mowing your lawn. Climb that goddamn mountain"

Jack Kerouac













Hey! I'm back! With my favourite crackers, at the moment.

I've given a few substitution ideas. You can use 100 g almond flour + 25 g hemp protein powder if you're not used to the taste of hemp. I would not advise using more than 50 g of hemp protein powder as the crackers are already very hemp-y.
If you cannot find whole hemp seeds, you can use sesame seeds instead for the crunch or leave them out altogether.




Hemp crackers
(vegan, grain-free)


75 g almond flour (works with almond meal)
50 g hemp protein powder (works with hemp flour) + more for dusting
25 g flax meal (works with ground chia seeds)
25 g unhulled hemp seeds
6 to 8 cl water

Preheat oven to 170°C.
In a bowl, mix well all dried ingredients. Add seasonings if you wish : salt, pepper, herbs, garlic powder... Gradually add water until a dough forms. You might need more or less water depending on what flours/meals you used. Form a ball. Line working surface with parchment paper and sprinkle with hemp protein powder and roll out the dough (1 cm thick). Cut into desired shapes and bake for 25 minutes at 170°C.






7 commentaires:

  1. I MISSED YOU! so glad you are back. love the crackers ;) hemp is one of the most perfect foods.

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  2. Coool LA recette! Tu nous gâtes avec les photos en plus! Je ne sais pas si on trouve facilement des protéines de chanvre ou de la farine de chanvre en France, mais je vais me pencher sérieusement sur la question, ça a l'air trop bon! :)

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    1. La farine de chanvre se trouve assez facilement en magasin bio. J'achète la protéine de chanvre sur Internet.
      Par contre, je préviens, c'est très chanvré!

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    2. Du coup, j'ai trouvé des protéines de chanvre en boutique bio, alors j'en ai pris :) Tu t'en sers pour quoi d'autre ?

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    3. Ah super! J'en ajoute dans mes smoothies principalement. J'ai déjà rajouté de la farine de chanvre (donc ça devrait le faire avec des protéines) dans des brownies et autres gâteaux chocolatés et je trouve que ça se marie plutôt bien avec le chocolat.

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  3. Welcome back, Aurélie! Ta recette est belle et tes photos aussi!
    Chez nous, on adore les crackers et ta recette me tente beaucoup! Merci pour le partage!

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