Raw compotes I

| | 0 commentaires
"It was inevitable : the scent of bitter almonds always reminded him of the fate of unrequited love"
Love in the Time of Cholera, Gabriel Garcia Marquez


You're with me, you know?


I feel ridiculous about these "recipes" as they're just guidelines about making raw compotes and some of my favourite flavour combinations. All are apple-based (as compote should be) but I intend on sharing with you some that are not apple-based in another post. All fruits are more or less in season, in France anyway (except cherries where I live but I used frozen). All you've for to do is blend! Isn't that great? 
I don't use additional sugar in any, as I think fruits do their jobs, but add a few dates if you want. 
Please see each recipe for tips. 


Ce ne sont pas vraiment des recettes car je ne donne que des indications et mes combinaisons de saveurs préférées. Il suffit juste de mettre les fruits dans un blender et de mixer!
Je n'utilise pas de sucre non plus, mais vous pouvez rajouter une ou deux dattes (ou plus) si vous souhaitez une compote plus sucrée.

Bitter almond cherry compote
(vegan, raw, grain-free)

green apples
cherries
bitter almond extract
lemon juice

I use green apples as they're less sweet and cherries are very sweet. A few drops of extract will suffice (it's so strong!)

Compote cerise-amande amère
(végétalien, cru, sans céréales)

pommes vertes
cerises
extrait d'amande amère
jus de citron

J'utilise des pommes vertes car les cerises sont des fruits déjà très sucrés. Quelques gouttes d'extrait suffisent car l'arôme est très prononcé!


Vanilla kiwifruit compote
(vegan, raw, grain-free)

apples
kiwifruits
lemon juice
pure vanilla extract

This compote might need a few dates if you're on the sweet side but I really like it sans. Use sweet apples as well.

Compote kiwi-vanille
(végétalien, cru, sans céréales)

pommes
kiwis
jus de citron
extrait de vanille

Cette compote est peu sucrée, c'est là que les dattes entre en jeu si vous avez le bec sucré. Utiliser des pommes jaunes de préférences car elles sont plus sucrées.


Hibiscus rhubarb compote
(vegan, raw, grain-free)

apples
rhubarb
hibiscus tea

Brew some hibiscus tea and let cool. Peel you rhubarb and soak in hibiscus tea for one hour to make it more tender. Use sweet apples.
I've topped it with mulberries.


Compote rhubarbe-hibiscus
(végétalien, cru, sans céréales)

pommes
rhubarbe
tisane à l'hibiscus

Infuser la tisane (assez longtemps) et laisser refroidir. Éplucher la rhubarbe et la faire tremper dans la tisane pendant une heure pour la rendre plus tendre. Utiliser des pommes sucrées de préférence.



Balsamic basil strawberry compote
(vegan, raw, grain-free)

apples
strawberries
a few basil leaves
Balsamic vinegar (to taste)

Strawbs and basil are a famous combo. Add a bit of balsamic vinegar and whoah!! Start slow and taste before.
Topped with unhelled hemp seeds.

Compote fraise-basilic-balsamique
(végétalien, cru, sans céréales)

pommes (vertes)
fraises
quelques feuilles de basilic
vinaigre balsamique (au feeling)

Les fraises et le basilic c'est du déjà vu, je sais, mais la touche de vinaigre balsamique change tout! Commencer par un filet et si ça vous plait, ajoutez-en un peu plus.

0 commentaires:

Post a Comment

 
Instagram Strava