"I remember awakening one morning
and finding everything smeared with the color of
forgotten love"
From "memory", in What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire, Charles Bukowski
Happy Saint Patrick's day, folks!
I have whipped up this single lady cookie for you today because sometimes you need a cookie just for yourself! I think this green cookie is a nice way to celebrate!
Some other green recipes : spirulina and hemp truffles, coconut avocado cream, spirulina vanilla bars, spirulina chocolate, nettle soup, pear spirulina smoothie, the Green Pint, broccoli pesto, kale salad.
Single-lady raw green cookie
(vegan, grain-free, nut-free, raw)
40 g pumpkin seeds
20 g hemp seeds (hulled)
10 g raw coconut nectar
20 g coconut butter, warm
5 g spirulina
3 drop liquid vanilla stevia
Process pumpkin seeds and hemp seeds into a coarse flour. Add in the nectar and process until it forms a dough. Form a ball, flatten it with your hand and cut one 6-cm disk into it (between 0.5 and 1 cm thick). Repeat the process to get two cookies (keep leftover dough scraps to crumble on top of a smoothie!). Keep in fridge while you make the filling.
Combine warm coconut butter with spirulina powder and stevia drops. Place in the fridge until it reaches a spreadable texture (but not too firm).
Spread the filling on one cookie and place the other on top. Savour!
Crukie vert
(végétalie, sans gluten, sans céréales, cru)
40 g graines de potiron
20 g graines de chanvre décortiquées
10 g nectar de noix de coco cru
20 g beurre de coco, semi-liquide
5 g spiruline
3 gouttes de concentré de stévia (à la vanille)
Mixer les graines jusqu'à obtenir une poudre fine (avec un moulin à épices, c'est très bien). Ajouter le nectar de noix de coco et mixer jusqu'à obtenir une pâte. Former une boule, l'aplatir du creux de la main (d'1/2 à 1 cm) et découper à l'aide d'un emporte-pièce de 6 cm de diamètre (environ). Reformer une boule avec les restes et recommencer (s'il reste des bouts de pâte, c'est super bon sur un smoothie). Mettre au réfrigérateur le temps de faire le fourrage.
Mélanger le beurre de coco, la poudre de spiruline et la stévia. Mettre au réfrigérateur pour qu'il s’épaississe (pas trop longtemps sinon il va durcir). Etaler la crème sur un cookie et recouvrir de l'autre.
the best way to celebrate because we ladies don't share our food.
ReplyDeleteWell said!
Deletepas mal du tout ce cookie cru!! il me tente bien! ;)
ReplyDeleteJ'espère qu'il te plaira si tu y succombes!
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